Велосипедний шолом

31.01.2014

Велосипедний шолом призначений для захисту вашої голови від травм і струсу мозку при падіннях і зіткненнях з різними твердими перешкодами. Сучасні велошоломи виготовляють з спінених матеріалів типу щільного пінопласту, покритого гладким пластиком, як правило яскравих кольорів.

«Піна» здатна поглинути частину енергії, що виникає при ударі, а пластик сприяє прослизанню шолома по поверхні, захищаючи шию і голову від травм через різке гальмування (адже тіло все ще несе сила інерції) .
Отвори в шоломі забезпечують рух повітря всередині шолома, що важливо в літній час. Також вони дозволяють знизити його вагу.

Брендові велошоломи такі як BBB проходять випробування і стандартизацію, перш ніж потрапити в веломагазин. Такі моделі забезпечать вам належну надійність самого шолома і ремінців, і хороший огляд при їзді на велосипеді. Але не варто забувати, що жоден велошолом не здатний захистити вас при зіткненні з рухомою машиною або при падінні з велосипеда на високій швидкості. Не варто забувати про уважність на дорогах.

Шосейні велошоломи - найлегші. Ці шоломи мають аеродинамічну довгасту форму і велику кількість отворів, що забезпечує хорошу вентиляцію і легкість. Це те, що потрібно велосипедисту для досягнення великих швидкостей. Шоломи для гірських велосипедів мають зємний захистний козирок попереду для захисту від сонця і дощу. ВМХ - шоломи - закриті і нагадують каску, але також мають прорізи для вентиляції голови. Даунхільні шоломи - це велошоломи з захистом підборіддя, з великим козирком спереду. Прийшли у велосипедний світ з мотокросу.

Термін служби будь-якого велошолома (за винятком рідкісних дорогих моделей, що виготовляються з особливих матеріалів) закінчується з першим падінням. Відразу після виконання шоломом своєї прямої задачі можете не шкодуючи дякувати йому і відправляти на «заслужений відпочинок». Навіть якщо на шоломі немає видимих тріщин, після удару виникають мікротріщини, які при наступному ударі можуть призвести до миттєвої поломки шолома, що не дасть жодних шансів для вашого захисту, і може навіть погіршити ситуацію. Тому не варто економити на своїй безпеці.
Якщо ж вам пощастило їздити в шоломі без падінь, то термін служби такого велошолома становить приблизно 3 роки. На його знос впливає сонце і піт. Тому якщо ви часто буваєте на сонці або ваш шолом піддається впливу вологи, то його слід змінити раніше, якщо ж ви катаєтеся тільки по вихідним, і вважаєте що кращі велопрогулянки в ранішній - вечірній час (щоб не так жарко було, і не в активне сонце), то можете сміливо використовувати шолом до 5 років.

Вибір велошолома - дуже відповідальний процес. Він повинен бути чітко підібраний по вашій голові. Він повинен щільно прилягати до неї і забезпечувати вільний огляд при їзді. Це найважливіше правило для вашої безпеки на велосипеді. Не поспішайте з вибором, поміряйте кілька моделей, і якщо вони не підходять усім вимогам, утримайтеся від покупки.
Отже, одягніть шолом. Він повинен сидіти чітко горизонтально. Закріпіть всі ремінці, попередньо підрегулювати їх під ваші розміри. Спробуйте посовати шолом вперед-назад - при правильно підібраному розмірі він не повинен мати зазорів з головою, тобто ви не зможете його зрушити. Подивіться в дзеркало спереду. Шолом повинен сидіти на лобі значно вище брів (приблизно на 3 см), не заважаючи огляду. Відкрийте рот - шолом повинен злегка тиснути на лоб, якщо тиску немає, то він вам великий. Зв'яжіться з консультантами магазину Велостріт будь яким зручним методом і отримайте кваліфіковану допомогу в підборі шолому для велосипеда.

Коментарi

Поки немає комментарiв


Додати комментар

Написать комментарий



captcha
У порiвняннi немає товарiв

У обраному немає товарiв

Каталог товарiв

Статтi





Товар дня

M-Wave Travel Extreme