Велосипедний одяг для катання в холодну погоду

10.03.2014

Під час катання на велосипеді дуже важливо відчувати себе комфортно і легко. А якщо їзда відбувається взимку, то крім цього також хочеться відчувати себе тепло і сухо. У цьому вам може відмінно допомогти зимовий одяг для велоспорту, наприклад одяг BBB або Polaris.

У зимовий період часу вам знадобиться зимовий одяг, тому що дуже важливо утеплити ноги і коліна. Для цього існують спеціальні велосипедні обтягуючі штани (велосипедки або в народі велоштани), усередині яких утеплювач, знизу завужені, а саме, на відміну від звичайних штанів, штанина ніколи не потрапить в ланцюг. Як і всі велошорти, вони також мають памперс для забезпечення максимального комфорту при їзді.
Для збереження тепла самих стоп можна придбати Велобахіли. Знизу вони мають спеціальні прорізи для того, щоб Ви могли спокійно і безперешкодно їздити в контактному взутті. Бахіли, покривають верхню частину стопи, зроблені з тонкого матеріалу, і чудово підійдуть для пізньої осені та ранньої зими.

Зимове веловзуття представляє собою щільне взуття з високим верхом, утеплене, має мінімальну вентиляцію і забезпечить максимальний комфорт і тепло при їзді взимку.

Також можна придбати термобілизну, яка складається з кофти і штанів. Термобілизна - багатофункціональний одяг, який дозволяє тримати температуру вашого тіла на одному рівні, при цьому вбираючи в себе всю вологу, досить м'яка й еластична. Одягається вона під той одяг, в якому Ви збираєтеся їздити взимку. Крім термобілизни в зимовий період часу рекомендується одягати не продуваючий одяг, до такого можна віднести так звані Віндстопери, які мають вигляд звичайної спортивної куртки. Виконані з непродувної і водовідштовхувальної тканини, дозволять захистити від зустрічного вітру, дощу і снігу.

Для рук необхідно придбати велосипедні рукавички, які збережуть руки в теплі і не дадуть їм замерзнути. Важливо, щоб рукавички не завдавали дискомфорту при їзді і Ви могли спокійно перемикати передачі. Зимові велоперчаткі коштують дорожче звичайних, забезпечують захист від вітру, мають спеціальні вставки на долонях. До вибору рукавичок варто поставитися дуже серйозно.

Дощовик - має прогумований матеріал, використовується для дощової погоди, що дозволить зберегти тіло сухим, ефективний при невеликому дощі.
Маска балаклава від вітру
Балаклава - нагадує собою маску з суцільним прорізом для очей. Використовувати взимку актуально, так найбільше під час їзди на велосипеді продувається потилиця, вуха, підборіддя, ніс, дозволить не застудити дані частини голови.

Шапка - актуальна в прохолодну погоду, особливо восени, що дозволить зберегти голову в теплі. Шапка повинна бути зроблена з флісу, вовни і не продуватися.
Під час зимового катання, особливо у люті морози, можна використовувати не звичайні окуляри, а гірськолижні, які повністю закриють очі і прилеглу ділянку, при цьому не доставлять вам ніякого дискомфорту, а навпаки - принесуть позитивний результат.
Велосипедний одяг має обов'язково мати світлоповертаючі вставки, які дозволять бути більш яскравими і помітними на дорозі загального користування.
Як ми вже говорили в минулій статті, де описували переваги літнього одягу для велосипеда, можна зробити висновок, що найголовнішими перевагами катання в велосипедному одязі - це легкість, максимальний комфорт, безпека і практичність. А тут варто ще додати тепло вашого тіла, ні в якому разі не можна переохолоджуватися, також як і перегріватися. А зимовий одяг для велоспорту дозволить зберегти баланс тепла всередині вашого тіла.

Як ми вже говорили не економте на власному здоров'ї і удачі вам у ваших велопоходах.
Можете бути спокійні взимку катаєтеся не тільки ви.

Коментарии

Пока что нет комментарий


Добавить коментарий

Написать комментарий



captcha