Велосипедне взуття

03.04.2014

Велосипедне взуття - одина зі складових екіпіровки велосипедиста. Дуже важливу роль відіграє веловзуття при їзді на велосипеді, тому що забезпечує передачу зусиль ніг на педалі велосипеда. Використання спеціального велосипедного взуття дає можливість отримувати максимальний комфорт при їзді, збільшити швидкість їзди на велосипеді за рахунок більш високого каденса. Загалом, дає можливість отримати задоволення від їзди.

Типи велосипедного взуття та функції які воно виконує:

Велосипедне взуття може бути з напівжорсткою підошвою, як правило, виготовлене з прогумованої підошви і досить м'яке. Актуальне для велотуристів , що дозволяє пересуватися по будь-якому покриттю без втрат комфорту.
Веловзуття на жорсткій платформі призначена для гонок. Має анатомічну форму , забезпечує максимальну жорсткість. Пересуватися пішки в таких туфлях вкрай важко і не комфортно. Може бути виконане з карбону.
Велосипедне взуття за типом кріплення може бути на липучках, шнурках, крутилках і комбіноване, тобто шнурки, а над ними липучки.

До вибору контактних педалів потрібно підійти відповідально, так як це досить відповідальний момент. Важливо пам'ятати, що веловзуття повинно щільно прилягати до ноги, але не здавлювати її, щоб не було порушено кровообіг. Також повинно бути зручним і комфортним. Перед вибором веловзуття важливо визначитися для яких цілей воно буде використовуватися і в яких умовах. Виходячи з цього вже підбирається взуття.

Основні функції , які виконує веловзуття:
Комфорт при їзді;
Надійність фіксації на нозі;
Хороший контакт з педалями (максимальна передача зусиль на педаль);
Якість і довговічність;
Повинні добре вентилювати ногу.
Крім усього вищевказаного веловзуття повинно мати естетичний зовнішній вигляд і приносити задоволення господареві.

Ринок насичений світовими виробниками, а саме такими, як: Gaerne, Shimano, Sidi, Specialized, Mavic, Northwave. Розглянемо більш детально кожного виробника.

Веловзуття Gaerne

Gaerne - італійський виробник вело та мото-взуття. Взуття Gaerne визнане найкращим, комфортним і технологічним у світі. Gaerne займається випуском гоночного взуття для професіоналів, яке має посилену п'яту, володіє брудовітштовхуючую властивістю, верх взуття виконаний з вентильованого матеріалу , має мембранні устілки. Визнане довговічним за рахунок високої якості виконання. Початкова ціна від 100 у.е.

Для прохолодної погоди (до -10) Gaerne випускає спеціальну серію взуття під назвою G.Artix ( ціна близько 300 у.е.). Має повністю захисний верх, неопреновий носок дає можливість підтримувати тепло і комфорт під час їзди, виконані з використанням мембрани Gore -Tex - водовідштовхувальна і дихаюча.

Велотуфлі shimano

Особливість веловзуття Shimano - новітні технології, якісні матеріали, якість високого рівня, і адекватна ціна. Але це тільки кілька характеристик. Які виділяє Shimano. Shimano представлений широким асортиментом продукції, що дозволяє вибрати взуття відповідно до ваших уподобань. Shimano випускає взуття на всі випадки життя: (але останнім часом не айс).

Професійне взуття МТБ
Взуття високого рівня, яке призначене для велогонщиків і забезпечує максимальну ефективність, комфорт, довговічність, має посилену жорстку підошву, повітропроникне, липучки з мікрорегулюванням, мала вага. До того ж взуття має функцію анатомічного облягання ноги. Початкова ціна від 100 у.е.

Виробник Specialized
Виробник Specialized є одним з найбільш іменитих в велоїндустрії завдяки цілому ряду інновацій та революційним розробкам. Мета виробленого в тому числі і взуття - це забезпечення максимального комфорту. Веловзуття Specialized має спеціальну конструкцію підошви і устілок , що забезпечує максимум задоволення від їзди.

Велосипедне взуття виготовлене із застосуванням технології Body Geometry, що в підсумку забезпечує максимальну ефективність і найвищий рівень комфорту. Все взуття Specialized розробляється спільно з доктором Енді Пріуттом (Центр Спортивної медицини), у результаті веловзуття бренду Specialized виконане з використанням цілого ряду передових технологій і медицини. Початкова ціна від 100 у.е.

Веловзуття від виробників Mavic і Northwave
Mavic - французький виробник, вважається одним із найкращих , так як встиг заслужити довіру у багатьох споживачів з багатьох країн світу. Взуття Mavic має відмінну жорсткість, легкість. Безпеку та ергономічність. Топові моделі лінійки Mavic виготовлені із застосуванням 3d- технології, яка володіє високим задником і розподіляє рівномірно тиск на стопу. Початкова ціна від 100 у.е.

Northwave - виробляє високотехнологічне веловзуття. Має яскравий дизайн , що відразу викликає увагу , видатні технічні характеристики . Конструкція взуття ретельно продумана і зроблена так , щоб утримувати стопу велосипедиста в правильному положенні за рахунок пластикових чашовидних підпяточників, має сітчаті вставки для терморегуляції. Northwave тестує свою продукцію на спортсменах, що дозволяє знати про бажання і переваги велосипедистів.
Розглянувши характеристики взуття вищезазначених світових виробників можна сказати, що багато в чому є схожість, тому якого виробника вибрати це вже вибір особисто кожного. Для себе особисто я зробив вибір у бік Gaerne, Італійці знають толк у велосипедному взутті.

На завершення статті хотілося б нагадати , що спеціальне велосипедне взуття має високе значення і його якість повною мірою позначатиметься на зручності при їзді на велосипеді. Тому перш за все при виборі взуття важливий комфорт і надійність.

Купить велосипед в Киеве можно в веломагазине Велострит.

Коментарi

Поки немає комментарiв


Додати комментар

Написать комментарий



captcha
У порiвняннi немає товарiв

У обраному немає товарiв

Каталог товарiв

Статтi





Товар дня

M-Wave Travel Extreme