Ріжки для велосипеда

03.02.2014

Для деяких, велосипед з рогами виглядає круто, деяким же навпаки не подобається. Мене ніколи не приваблював цей винахід. Але одного разу, завдяки автору цього сайту, я подивився на них як на додатковий аксесуар, який робить мій велосипед зручніше. Ріжки для велосипеда бувають різні - короткі і прямі, середньої довжини, довші з вигнутими кінцями. Матеріал, з якого вони можуть бути зроблені - сталь, алюміній, пластик. Як правильно вибрати роги на велосипед ви зрозумієте, дізнавшись, для чого вони потрібні і як вони встановлюються.

Якщо ви не супернатренований спортсмен, і після тривалої їзди на велосипеді у вас втомлюється спина (шия, поперек, грудний відділ хребта і т.п.), вам просто необхідна установка рогів на кермо велосипеда. Вони дозволять вашій спині розслабитися, скинути напругу з втомленого ділянки спини і включити в роботу інші м'язи.

Як користуватися рогами і як встановити роги на велосипед, щоб було зручно. Для початку, якщо ви ставите їх вперше, встановіть їх «правильно», тобто так, як рекомендовано інструкцією. Насправді правильно - це так, як вам буде максимально зручно. Тому з часом розвертайте їх так , як вам здається зручно, поки не знайдете реально правильного для вас положення.

Особистий досвід з встановлення і використання ріжок

Я вибрав ріжки середнього розміру з торцем і впадиною - для великого пальця. Поставив їх від себе градусів на 30 щодо горизонталі вгору. Починаю поїздку з руками на кермі. Коли виникають перші позиви втоми, беруся за роги, і так протягом поїздки міняю положення рук. Ще на рогах міняю положення великого пальця. Так у мене виходить 3 різних положення, що дозволяє розслабляти руки і плечі, час від часу змінюючи положення рук.

Якщо ви хочете їхати з максимальним нахилом вниз, розверніть роги на себе під кутом вниз. Тоді положення вашого тіла буде ближче до горизонталі, що наближене до посадки на шосейнику. Якщо ви вибрали довгі роги на велосипед і з вигином, то ви можете їх встановити вигином назовні і під кутом вгору, тоді отримаєте посадку, наближену до їзди на міському велосипеді.

Безпека на велосипеді з рогами

Встановивши на кермо свого велосипеда роги, не забувайте, що це не тільки зручність, але і зайві габарити. Тому, будьте особливо акуратні, коли проїжджаєте повз машини, що стоять, або намагаєтеся вписатися у вузький прохід між деревами або стінами і стовпами. Хоча роги і встановлюються на кермо, не виходячи за його межі, але з ними велосипед відчувається ширше, тому будьте обережні. Самим рогом на швидкості можна зачепити, наприклад, дзеркало заднього виду припаркованої на узбіччі машини.

Вибір рогів для велосипеда і як встановити їх, щоб не пошкодити кермо

Як правило, керма і ріжки для них мають стандартні розміри (діаметри кріплення). Але все ж, не полінуйтеся подивитися, який у вас діаметр керма, щоб не довелося потім повертати покупку в магазин або міняти її. Найкраще купувати такі речі разом з велосипедом, щоб можна було відразу «приміряти» новий апгрейд.

При установці рогів на кермо, стежте за тим, щоб не перетягнути гвинти, і не пошкодити кермо або роги. Якщо роги виконані з більш м'якого матеріалу, то при дуже великому зусиллі затягування болтів може тріснути елемент кріплення ріжків. Якщо роги сталеві, то при надмірному зусиллі затягування може постраждати кермо, тоді доведеться його міняти. Тому, коли будете затягувати гвинти, поступово їх підкручуйте і перевіряйте, чи не провертається ріг.

Коли мені встановлювали роги BBB, мені довелося тільки змістити велосипедні грипси ближче до центру. Якщо у вас недостатньо місця залишиться при такому здвизі, то доведеться злегка посунути ручки гальм і перемикачі передач. До речі кажучи, саме через таке зміщення хват стає вужчим, тому не забувайте про ріжки, коли когось обганяєте, або намагаєтеся вписатися між якимись перепонами. Це може бути небезпечно.

Отже, установка рогів на велосипед дає вам безліч варіантів, щоб полегшити і різноманітнити вашу посадку на велосипеді. Як кажуть, на будь-який смак. Тут дуже важливо слухати своє тіло і знайти кілька положень рогів, які дозволяють зробити ваш велосипед зручним для вас. Не забувайте також про габарити на велосипеді з рогами, їх сприйняття злегка змінюється.

Дотримуючись всіх описаних вище рекомендацій щодо встановлення та вибору рогів для велосипеда, ви зможете ще більше насолоджуватися вражаючими подорожами. Бажаємо вам незабутніх горизонтів на вашому шляху!

Коментарi

Поки немає комментарiв


Додати комментар

Написать комментарий



captcha
У порiвняннi немає товарiв

У обраному немає товарiв

Каталог товарiв

Статтi





Товар дня

M-Wave Travel Extreme