Одяг для велосипедистів

13.02.2014

При катанні на велосипеді дуже важливо відчувати себе комфортно і легко. Для цього, як для будь-якого виду спорту, існує відповідний одяг. Він робиться під потреби велосипедиста, кожна деталь повністю продумана і має якісну тканину, за допомогою якої все тіло вентилюється, за рахунок чого зменшується потовиділення. Існує величезна кількість велосипедного одягу, яка дозволяє вибрати те, що потрібно для будь-якого виду велосипедного спорту і кожного сезону року. Окремо хтіли звернути Вашу увагу на одяг Голандської компанії BBB та одяг від велосипедного бренду Focus.

Велосипедний одяг умовно можна розділити на літню (легка, продувається) і зимову (всередині, як правило, зроблена з щільної тканини, з начісом, а зовні - дихаючої тканини, має довгі рукави). Розглянемо по порядку: Важливе місце займає шолом, так як він відповідає за безпеку велосипедиста і передбачити, коли він буде корисний неможливо. Використання шолома дає можливість при падінні мінімізувати удари і травми голови. Для забезпечення максимального комфотра для велосипедиста шолом виконаний з вентильованими отворами, що дуже важливо влітку для вентиляції голови і запобіганню перегрівання, а також досить легкий.

Велосипедні окуляри (велоочки) - захищають від сонця, вітру, попадання в очі при їзді пилу, мошок, щільно сидять на носі за рахунок спеціальної гумової вставки. Як правило, мають змінні лінзи: темні або затемнені - для сонячної погоди, помаранчеві - для туману або похмурої погоди, прозорі - для темного час доби. Їздити в окулярах необхідно завжди, оскільки попадання стороннього тіла в очі може призвести до падіння та інших неприємних ситуацій.

Велосипедна футболка (веломайка) - зроблена зі спеціальної легкої та комфортної тканини, яка покращує вентиляцію (відводить вологу), забезпечує максимальне прилягання до тіла. Дуже важливим доповненням до таких футболок є кишені на спині, як правило їх 3, які дозволяють зберігати в них усілякий дріб'язок, флягу та інше. Бувають зі змійками на грудях і на суцільний змійці по всій довжині футболки.

Велосипедні шорти (велотруси) - виконані з еластичної тканини і мають «памперс». Памперс являє собою м'яку підкладку, яка перешкоджає натиранню шкіри (проміжини), вбирає потовиділення, зменшує тиск сідла на таз велосипедиста. Такий ефект від використання велошортів з памперсом величезний. Шорти велосипедні можуть бути у вигляді звичайних шортів, а також з лямками, з цього кожен вибирає, у чому йому зручніше. Не рекомендується використовувати велошорти і синтетичні тканини (Lycra ,Tactel) , так як вони можуть через час зіпсувати сам памперс.
Велокомбінезон - представлений у вигляді зєднаної футболки і велошортів, але цей вид одягу на любителя, так як не кожному припаде до душі.

Велосипедні рукавички без пальців (велоперчатки) - забезпечують комфорт при їзді, маючи спеціальні гелеві вставки на долоні, що дозволяє максимально пом'якшити тиск гріпсів на долоні, внутрішня сторона також виконана із спеціального матеріала, який запобігає прокручуванню кисті рук при їзді, так як долоня також пітніє. Має властивість захищати поверхню руки при падінні.

Велосипедне взуття - велотуфлі для контактних педалів, мають жорстку підошву, кріплення для вкручування шипів для використання з контактними педалями, які дозволяють педалювати набагато легше, приємніше і ефективніше. Велосипедне взуття має спеціальні стяжки, липучки,крутилки для максимального комфорту. Найкраще велосипедне взуття виробляє Італійська компанія Gaerne

Велосипедна шапочка - зроблена з дихаючого матеріала з коротким козирком. Актуальна, якщо ви не збираєтеся їздити в шоломі. Захищає голову від попадіння сонячних променів.

Якщо ви зібралися їхати за місто або в тривалу поїздку, то знадобиться велорюкзак. Велорюкзак може бути двох видів - під гідропак або звичайний. Гідропак ефективний, так як заливши в нього воду, Вам не потрібно буде відволікатися від дороги, дістаючи флягу. Гідропак являє собою ємність, в яку заливається вода, від нього йде довга трубка на кінці якої так звана «соска» через яку легко пити воду. Обсяг таких гідропаків до 3 літрів, призначений тільки для води, не рекомендується наповнювати соком та іншими напоями, так як дуже добре вбирає в себе смак напою і вивести потім його буде складно, а то й неможливо. Велосипедні рюкзаки мають анатомічну і вентильовану спину, має стяжки на грудях. Одяг для велоспорту може мати світловідбиваючі вставки, які дозволять бути велосипедисту більш яскравим і помітним на дорозі загального користування.

На завершення статті, можна зробити висновок, що найголовнішими перевагами катання в велосипедному одязі - це легкість, максимальний комфорт, безпеку і практичність.
Пам'ятайте, не варто економити на власному здоров'ї!
Подивіться ще відео навздогін, тут можна побачити дійсно справжніх велосипедистів. Повна екіпіровка.

Коментарi

Поки немає комментарiв


Додати комментар

Написать комментарий



captcha
У порiвняннi немає товарiв

У обраному немає товарiв

Каталог товарiв

Статтi





Товар дня

M-Wave Travel Extreme