Неонова чи світлодіодна підсвітка велосипеда

11.02.2014

Найчастіше в темний час доби можна побачити велосипедиста, який оснащений заднім, переднім ліхтариком і яскравим одягом. Однак, це не означає, що велосипедист добре помітний на дорозі. Для більшої безпеки можна використовувати підсвічування велосипеда, як рами, так і коліс, що в кінцевому результаті повністю вирішує проблему гарної видимості на дорозі, як для пішоходів, так і для автомобілістів.

Типи підсвіток
Підсвічування велосипеда буває двох типів - неоновим і світлодіодним:
Неонова підсвітка складається з тонкого шнура в якому розміщений провід, працює за рахунок акумулятора. Перевагою неонової підсвітки його ефективність світіння, тобто досить яскраве і помітне світло є більш дорогим по відношенню до звичайних світлодіодів.
Світлодіодне підсвічування складається з одного або декількох діодів, які працюють завдяки батареям різних типів. Менш яскраві і менш енерговитратні, дешеві.

Види подсвіток
Підсвічування на колеса бувають різних форм (череп, бумеранги, метелики і т.д.) і змістом (з текстом, зображенням - графічні які світяться різними кольорами). Кріпляться до втулок, спиць і ніпелів.
Розглянемо самі рзповсюджені види підсвічування:
Підсвічування у вигляді ковпачків на ніпель досить розповсюджене. Зазвичай невеликих розмірів, ціна мінімальна, ефективність - висока, тому що при обертанні колеса створюється ефект повністю підсвіченого колеса, при цьому працюють від однієї або декількох батарейок-таблеток.

Графічне підсвічування коліс (з текстом, зображеннями, різним набором кольорів) - складається з LED- дисплея, який відображеє картинку, вважаеться найпривабливішим і оригінальним типом підсвічування. Кріпиться до спиць колеса за допомогою спеціальних хомутів. Данне підсвічування комплектується диском і кабелем для з'єднання з ПК, які дають можливість завантажувати і редагувати картинки в пам'ять графічної підсвічування на Ваш смак і при їзді воно буде відображатися. Працює від декількох батарейок типу ААА.
Неонові трубки - складаються з неонових ламп, котрі світяться при їзді і працюють від акумуляторів, який можна кріпити до втулки колеса. Забезпечують той же ефект, що й ковпачки на ніпель, тільки більшого діаметру.

Установка будь-якого виду підствітки не займе у Вас безліч часу, при цьому збільшить видимість на дорозі тільки в темний час доби, так як вдень підсвічування видно не буде. Одного разу проїхавшись ввечері з установленим підсвічуванням, Ви зрозумієте, що всю увагу буде сконцентровано тільки на Вас. Підсвічування велосипеда дозволить Вам не тільки позначити себе на дорозі, але і допоможе виділитися із загальної маси. До того ж, підсвічування продається в веломагазинах і коштує малих грошей, що по кишені будь-якій людині. Всі види підсвічувань мають датчик руху і світять тільки при русі для спрощення конструкції та економії заряду батарей.

Для того, щоб самому зробити підсвічування для колеса Вам знадобиться мінімальний набір компонентів, а саме: світлодіоди, дроти, батарейки, паяльник, ізоляційна стрічка, хомути для кріплення.

Переваги підсвічування велосипеда:
забезпечує гарну видимість велосипеда в темний час доби і підвищить безпеку при русі;
сумісні з колесами будь-якого діаметру;
стійкі від попадання вологи;
ударостійкі;
простота конструкції;
надійність кріплення;
забезпечують тривалу неприривну роботу;
відносно дешеві;
легкі;
установка займає мінімальну кількість часу;
дозволить виділитися із загальної маси велосипедистів;
надає індивідуальності;
оригінальність.
На завершення статті хотілося б нагадати, що їзда в темний час доби вимагає додаткових засобів освітлення, як мінімум, переднього і заднього ліхтарика і яскравого одягу зі світловідбиваючими елементами. Наявність на Вашому велосипеді підсвічування додасть йому максимальної видимості, привабливості, а витрачені гроші на таке задоволення принесуть тільки позитивний результат. Успіху на дорогах! ..

Якщо ви не до кінця змогли уявити собі велосипед з підсвічуванням. Подивіться відео і побачите світлодіодне підсвічування в дії (прикольно виглядає):

Коментарi


Додати комментар

Написать комментарий



captcha
У порiвняннi немає товарiв

У обраному немає товарiв

Каталог товарiв

Статтi





Товар дня

M-Wave Travel Extreme