Британська авантюристка підкорює Антарктиду на велосипеді

24.12.2013

Британська авантюристка підкорює Антарктиду на велосипеді.

Антарктида вабить до себе екстремалів зі всього світу, від марафонців до лижників. Але ще нікому не вдавалося досягти Південного полюса на велосипеді.

Минулої зими дослідник - полярник Ерік Ларсен ( Eric Larsen ) спробував стати свого роду першовідкривачем, але в результаті відмовився від свого наміру, так як застряг в непрохідних снігах.

Проте цього року 35 - річна британська авантюристка Марія Леййерстам ( Maria Leijerstam ) вирішила знову дати бій природі. 17 грудня вона покинула Новолазаревську авіабазу верхи на спеціальному триколісному велосипеді з товстими шинами, розробленому в компанії Inspired Cycle Engineering (ICE). Спочатку така модель триколісного фатбайка (так називається велосипед на покришках з низьким тиском ) коштувала $ 3000 ( 24 000 гривень), але для того щоб Марія змогла перенести екстремальний холод та інші суворі умови тривалої арктичної подорожі, модель була вдосконалена і її фінальна вартість склала вже $ 33 тисячі ( більше 250 000 гривень).

Попереду підкорювачку полюсу чекає довга і виснажлива поїздка довжиною в 644 кілометри, яку супроводжуватимуть хуртовини, низькі температури (до -35 градусів Цельсія), сильні вітру ( швидкістю до 80 км / г) і безкраї простори зі снігу та льоду.
Марія стартувала біля кордонів шельфового льодовика Росса і льодовика Леверетт. Планується, що Південного полюса вона зможе досягти через 20 днів ( за умови 18 годин руху в день, за які доведеться проїхати 30-40 кілометрів). Після щоденного подолання необхідної дистанції мандрівниця відпочиватиме в наметі.

Транспортний засіб Леййерстам заслуговує особливої уваги. Це зовсім не звичний нашому погляду велосипед, а, швидше, триколісний лежачий велосипед - трайк - "лежачий " фатбайк. Вага велосипеда і решти обладнання становить 45 кілограмів. Пересуватися в ньому доведеться напівлежачи, але це набагато зручніше в умовах сильних вітрів, ніж в класичній позиції ( мандрівникові не треба затрачати додаткову енергію на балансування у вертикальному положенні).

Трайк стабільний і має поліпшену аеродинаміку. Триколісний, а не двоколісний транспортний засіб було обрано, так як іноді Марії доведеться тягнути його за собою на тросі : з нестійким типовим велосипедом це було б важко виконати.

У конструкції трайка також передбачено дві лижі, які можуть бути встановлені під передніми колесами в тому випадку, якщо звичний спосіб пересування стане абсолютно неможливим. Рама велосипеда виконана з хромолю , колеса мають покришки Surly шириною 12 сантиметрів.

Додамо, що у своєму прагненні стати першою велосипедисткою на південному полюсі Леййерстам не самотня. Її конкуренти, Хуан Мендес ( Juan Mendez ) з Іспанії та Даніель Бертон ( Daniel Burton ) із США, теж штурмують Антарктиду, тільки верхи на двоколісних транспортних засобах. Кожним з претендентів на перемогу розробив свій маршрут і, звичайно, кожен спробує стати першим велосипедистом, який досяг Південного полюса. 

А для тих хто хоче підкорювати зимову Україну просто необхідно завітати в магазин Велостріт за якісним велосипедом. Крім гарного велосипеда ми зможемо запропонувати ще й зимовий велоодяг який недасть вам мерзнути взимку.

Коментарi

  • МиссЛорел16.01.2014, 23:36
    Интересное описание с удовольствие покаталась бы на этом чуде современной техники по нашим городским дорогам. Если в будущем появится более дешевый вариант, обязательно погоняю! Может уже есть вариант по проще, подскажите где приобрести или взять на прокат?
    Вiдповiсти
  • Глеб21.01.2014, 16:40
    Как же приятно наблюдать за тем, как люди используют науку и спорт - это часто привлекает потенциальных новичков в обе области, а то и в каждую одновременно. Слишком дорогой, как по мне вариант, что же они такое туда напихали?
    Вiдповiсти
  • Mayki21.01.2014, 19:56
    НЕ знаю із за чого він такий дорогий, але виглядає він чудово, я думаю на такому не страшно буде поїхати на будь-яку гору, єдине що швидкість особливо на ньому не набереш.
    Вiдповiсти
  • Роман07.02.2014, 22:08
    Вот когда читаю описание подобных авантюр, то не знаю - одобряю я таких людей или нет. С одной стороны вроде бы и приключения, а с другой, складывается ощущение, что заняться нечем.
    Вiдповiсти

Додати комментар

Написать комментарий



captcha
У порiвняннi немає товарiв

У обраному немає товарiв

Каталог товарiв

Статтi





Товар дня

BBB Bellelli M-Wave Polaris Bikewear Travel Extreme

Ви дивилися:

  • Колодки гальмівні V-br Promax 70мм з різьб
  • POWERLINE BCH-82
  • Вилка 28
  • Medano artist crimson
  • Покришка Schwalbe RAPID ROB PP 35-622 B/B-SK HS391 SBC (28x1.35)
  • Сумка на раму BBB BSB-16
  • Focus Highland Peak Disc 26
  • Сумка AQUANOUGHT HOLDALL - Polaris Bikewear
  • Дискові колодки BBS-42S  сум. з/Avid  Juicy 7 and Juicy 5 з пруж. Ultimate метал.
  • Alpine Element Axion 3.0
  • MTBGear BCR 42X
  • Univega Alpina HT-UPCT (2012)